понедельник, 17 мая 2021 г.

 Рецепт демократії

14 травня  учні 10 класу ГНТН взяли участь у дуже цікавій грі "Рецепт Демократії". Гра розроблена норвезькою організацією «Rafto Foundation for Human Rights» і широко використовується у багатьох країнах. Пізнавальна забавка має неабияку популярність серед школярів та студентів, цікава вона й для дорослих. Нещодавно вийшла адаптована для України версія - «Democracy Cake – Рецепт демократії».


Це гра, в якій немає чітких доконаних відповідей, оскільки не існує єдиного правильного способу виконання її завдань. Діти вчилися будувати свою демократичну державу, працювати в команді. Гру представляли та проводили співробітники бібліотеки-філії №16.

    Команди з'ясовували, які саме інгредієнти мусять бути на початку розбудови держави. Другий крок - побудова національної ідентичності. Кожна команда  називала свою державу та малювала свій прапор, що символізує державну ідентичність. Третій крок - учні розвивали свою державу та творили демократичне суспільство. Із запропонованих 20 складових демократичних інгрідієнтів учні мусили обрати тільки 6. Завдання не з легких! 
    Думки у групах розходились. тривали бурхливі обговорення. Діти вчилися дослухатися до думки іншого, приймати спільні рішення. І їм це вдалося! В процесі гри учні зрозуміли, що процес демократизації не може бути завершеним або довершеним. Завжди існують слабкості. В українській демократії бракує ще багато інгрідієнтів і є такі, яких потрібно позбутися.



Комментариев нет:

Отправить комментарий