понедельник, 20 марта 2023 г.

 Міжнародний день рідної мови

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови.

 Це відносно молоде свято - до календарів усього світу воно увійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію. 

До святкування дня рідної мови долучилася бібліотека ліцею НТН. Для учнів 5 класів бібліотекарем був проведений командний квест "Магія рідного слова". Надзвичайно активними та згуртованими показали себе п'ятикласники у грі. На кожній перерві учні виконували завдання, проявляючи свою кмітливість.

Пять команд на чолі з капітанами (Жук Уляною, Барабановим Макаром, Ступенко Олександром, Стрільцовою Каріною, Лебідь Іваном) відгадували кумедні загадки, складали слова, будували прислів'я, розташовуючи картки зі словами за абеткою, розставляли розділові знаки у віршах. 

Одним словом - змагалися у знаннях з української мови. Команди гарно попрацювали, виконали успішно майже всі завдання. Блискуче показала себе у грі команда "Сонечко"(капітан Барабанов Макар). До учасників квесту "не забарилися" солодкі призи. Висловлюю щиру вдячність учням 5-1 класу за активну участь у квесті










Комментариев нет:

Отправить комментарий